Een warm interieur

Regelmatig zie of je hoor de term ”een warm interieur” voorbij komen. Maar wat is een warm interieur nu eigenlijk?
Wij zijn van mening dat een warm interieur je een persoonlijk gevoel van rust, comfort en gemak geeft.
Misschien denk je bij een warm interieur aan dikke tapijten, wollen dekens en een hoop kussens, maar dit is niet altijd nodig om een warm interieur te creëren.

Een gevoel van geborgenheid kan ook opgewerkt worden door een bepaalde tint op de muur die je persoonlijk aanspreekt.
Let hier wel op dat je niet voor een kleur gaat die te hard is. Kies je wel voor een harde kleur, schilder dan 1 muur met deze kleur en niet alle muren.
Voor een warm interieur kun je het beste kiezen voor neutrale kleuren, zoals aardetinten. Dit soort kleuren zijn heel makkelijk te combineren met andere materialen.

Voorbeeld
Hieronder op de afbeelding zie je een slaapkamer waarbij de vloer en muur heel strak wit zijn. Als je de meubelen weg denkt is dit eigenlijk heel erg koud.
Het dekbed dat is gebruikt, is van katoen. En er is een geweven wollen plaid op bed gedrapeerd, dit zorgt meteen voor warmte.
Ook het vloerkleed en de lamp in natuurlijke materialen zorgen er meteen voor dat het warm en behaaglijk aanvoelt in de ruimte.


Ook een vloer kan warmte uitstralen en wij bedoelen natuurlijk niet de warmte van de vloerverwarming!
Steen, hout of laminaat, bij iedere soort vloer zijn mogelijkheden om warmte te creëren. De vloer is de basis van je interieur. Je stemt de vloer, muren en meubelen op elkaar af door te spelen met kleuren en materialen. Heb je bijvoorbeeld een donkere stenen vloer, dan kun je het beste een bank met een lichtere kleur en stof nemen. Kies je toch liever voor een leren bank op een donkere vloer, gebruik dan een dik vloerkleed. Dit zorgt voor warmte.

Voorbeeld
Deze keuken heeft een hele koude vloer. De keuken zelf is ook best koud. Maar doordat er veel hout is te zien in de ruimte en de muur is behouden in de originele staat krijg je toch een warme keuken. Hier zie je goed dat er gebruik is gemaakt van verschillende materialen.

Probeer in zowel een donker als licht interieur niet te ver te gaan met extreem licht of extreem donkere tinten.
Door gebruik te maken van verschillende kleuren en materialen krijg je veel meer warmte.
Hout is een goed materiaal dat zorgt voor warmte in je interieur. Dit materiaal kan op je vele verschillende manieren toepassen.
Ook stof is een mooi materiaal dat zorgt voor warmte. Stof kun je toepassen in je interieur door gebruik te maken van een vloerkleed, kussens, raamdecoratie of bijvoorbeeld een stoffen bank.
Bekijk hier onze leuke stoffen kussens en plaids!

Voorbeeld
Hieronder op de foto zie je dat er veel gebruik is gemaakt van stof. Een stoffen bank, veel kussens in verschillende kleuren en hout. Rood is natuurlijk een warme kleur maar dit kan ook heel koud worden als je dit niet combineert met warme materialen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe jij je interieur warm krijgt? Mail ons gerust, misschien kunnen wij je helpen!